Itt a 2017-es Vezérigazgató Találkozó programtervezete


Az évi két eseményt lecserélő évente egyszer megrendezésre kerülő, megújult Vezérigazgató Találkozó programtervezete kialakult.

Természetesen az esetleges változásokat továbbra is az oldalunkon tesszük közé, ezért érdemes többször visszalátogatni a legfrissebb információkért.

Bőgel György, a CEU Business School egyetemi tanára elkészítette a Találkozó témafelvetését, melyet az alábbiakban olvashatnak.

 

Ipari Forradalom 4.0

Az első ipari forradalom a 18. század utolsó és a 19. első évtizedeiben zajlott le.
Ebben az időszakban terjedt el a gőzgép, ekkor építették az első vasútvonalakat, nyitották meg a tömegtermelésre is alkalmas mechanikai üzemeket.
A második ipari forradalom a 19. század végén kezdődött, majd a 20. első felében bontakozott ki igazán: ekkor történt meg a gazdaság villamosítása, ebben az időszakban jelentek meg a modern, szerelőszalagon előállított gyáripari termékek, például az autó és a mosógép.
A harmadik forradalom kezdete a hatvanas évekre tehető, amikor megkezdte hódító útját a számítógép, először nagy mainframe-ek formájában, majd szaporodni kezdtek az irodákban és az üzemekben a személyi számítógépek, a kilencvenes években pedig elérkezett az internet korszaka.

Az új évszázad második évtizedében a negyedik ipari forradalom kezdetéhez érkeztünk, ami a harmadik, a digitális forradalom szerves folytatása, de sok újdonságot is tartogat számunkra. A számítástechnika mindenütt és mindenben megjelenik, lassan több használati tárgy, gép, műszer kapcsolódik az internethez, mint ember. Eszközeink kommunikálni kezdenek egymással, adatokat cserélnek, folyamatokat optimalizálnak.
A számítógépek kapacitása gyorsuló ütemben bővül, az úgynevezett számítástechnikai felhő tároló és feldolgozó kapacitása szinte végtelen. Szenzorok termelnek óriási tömegű adatot, aminek a feldolgozását okos, tanulásra is képes algoritmusokra bízzák.
A gépek, a robotok mesterséges intelligenciája az emberekével versenyez.

Az új forradalom új versenyhelyzetet teremt. Mindennek „okosabbnak” kell lennie: a gyáraknak, a városoknak, az otthonunknak, az autónknak.
Újra kell szervezni a hazai és a nemzetközi ellátási láncokat, logisztikai rendszereket. Meg kell tanulni, mit jelent egy olyan világban élni és dolgozni, ahol a valóságos és a virtuális rendszerek szinte korlátok nélkül kooperálhatnak egymással, ahol a gépek már nem csak a fizikai, hanem a szellemi munka nagy részét is át tudják venni tőlünk.

Minden jel arra vall, hogy a negyedik forradalomhoz való alkalmazkodás nem csak műszaki és munkaszervezési feladat. Az egész világ megváltozik körülöttünk, részen a technológiai fejlődésnek köszönhetően, részben más tendenciák és események miatt.
A 21. század elején rendkívül komplex, nehezen értelmezhető és magyarázható világban, különleges történelmi helyzetben találtuk magunkat. A nemzetgazdaság, az ágazatok, a vállalatok és az egyének szintjén egyaránt át kell gondolnunk a helyünket, az esélyeinket és a feladatainkat ebben az új világban.
A 2017-es Vezérigazgató Találkozó előadásai és kerekasztal-vitái ezekhez a nagy kérdésekhez kapcsolódnak.

 

A vázlatos program első változata az alábbi linkre kattitva nyitható meg és tölthető le.

 

Foglalja le most a jegyét a 2017-es Vezérigazgató Találkozóra!

 

Regisztrálni a jelentkezési lapunkon keresztül is lehetősége van, melyet az alábbi ikonra kattintva tud letölteni.