Digitális Átalakulás a Bankolásban.


Digitális Átalakulás a Bankolásban

Eljött-e az ideje a banki folyamatok teljes modernizálásának Magyarországon?

 

A magyar bankrendszer megszenvedte a pénzügyi válságot és az azt követő kormányzati stabilizációs intézkedéseket és a szektor profitabilitása ezek nyomán még mindig meglehetősen alacsony. Így nem meglepő, hogy IT-rendszereik megújítására és szolgáltatásaik modernizálására is a szükségesnél jóval kevesebbet költöttek az utóbbi években.
Ennek következményeként egy friss nemzetközi felmérés szerint nemcsak a fejlett nyugati országokhoz, de régiónk országaihoz képest is erősen lemaradtak bankjaink a mobil és internet csatornákon az ügyfeleknek ajánlott digitális szolgáltatások tekintetében az utóbbi néhány évben.

 

  • Elérkezett-e végre annak az ideje, hogy bankjaink elkezdjék behozni lemaradásukat?
  • Ehhez vajon elégséges-e a front-end rendszerek felhasználói felületének modernizálása, vagy mélyreható átalakításokra lesz szükség a core rendszerekben is?
  • Eljött-e az idő az elavult és merev legacy IT-rendszerek lecserélésére?
  • Egyáltalán meddig lehet eljutni a modern Big Data alapú, személyre szabott alkalmazások bevezetésével a régi infrastruktúra megtartásával?
  • Milyen változtatásokra készülnek a hazai bankok az ügyfélkiszolgálásban a digitális bankolás területén?
  • Mekkora veszélyt jelentenek számukra és mely területeken támadnak a FinTech versenytársak?
  • Hogyan védekezhetnek hatékonyan a bankok a kiber-támadások ellen?
  • Hogyan állunk az azonnal fizetési rendszerek bevezetésével?
  • Vannak-e olyan új digitális megoldások, amelyek jelentősen csökkentik a működési költségeket?
  • Vannak-e és milyen akadályai a papír nélküli, kizárólag digitális alapú belső banki ügymenetnek?

Mindez csak néhány kérdés, ami felmerül a digitális alapú bankolással kapcsolatban a banki üzletmenet és ügyfélkiszolgálás oldaláról.
A konferencián nemcsak ezekről a kérdésekről lesz szó, de arról is, hogy mindezen problémák kezeléséhez milyen megoldásokat ajánlanak a bankok számára az informatikai cégek.

 

Az E-Banking Summit a magyar bankszektor és a kapcsolódó informatikai és tanácsadó cégek képviselőinek évente megrendezett csúcstalálkozója annak érdekében, hogy közösen áttekintsük, hogy hol tart a hazai bankszektor technológiai átalakulása, ennek során milyen fő problémákkal küzd éppen a szektor és ezek megoldásához milyen segítséget ajánlanak a potenciális beszállítók.

Urbán László
CEU Business School oktatója és a Nova Ljubljanska Banka felügyelőbizottságának tagja